SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)

Güncel duyuru bulunmamaktadır.

TÜM HABERLER

KULLANICI ODAKLI TEKNELERLE YOLCULUK MAYISTA

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından “2 yaka 5 dakika” sloganıyla tasarlanan gemiler, İstanbul Boğaziçi deniz taşımacılığına Mayıs ayında başlayacak. İEÜ Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından Dentur Avrasya için tasarlanan 14 çift başlı yeni teknenin iç tasarımlarında son aşamaya gelindi. İlk tekne, Mayıs’ta Üsküdar – Beşiktaş arasında 5 dakika içiresinde yolcularını konforlu şekilde kıyıya ulaştıracak.

ULUSLARARASI KATILIMLI SEMPOZYUM / YOLCU GEMİLERİNDE HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİRLİK
GİRİŞ

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ve İzmir Ticaret Odası, IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. desteği ile Yolcu Gemilerinde Herkes için Erişilebilirlik temalı uluslararası katılımlı bir sempozyum düzenlenmektedir. Konu ile ilgili araştırmacıları, yerel yetkilileri, üreticileri ve tasarımcıları bir araya getirmeyi ve fikirlerin paylaşıldığı bir tartışma ortamı oluşturmayı amaçlayan sempozyum 10 Ekim 2014 Cuma günü İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

YAT TASARIMINDA YENİ YOLLAR İZMİR EKONOMİ ÖĞRENCİLERİNDEN

Yat tasarımı, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinin elinde yeniden şekilleniyor. İEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı ile İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, tekne yapımına ilişkin bilgilerini yerinde öğrenirken, yeni nesil tekneler için hazırlanıyor.

ANTALYA SERBEST BÖLGE TEKNİK GEZİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı öğrencileri, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri ile birlikte 22-23 Mart tarihlerinde Antalya Serbest Bölge’ye ve Setur Marina’ya teknik gezi düzenlediler.

YAT TASARIM ÖĞRENCİLERİ BODRUM TERSANESİNDE

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı öğrencileri ve öğretim üyeleri Bodrum Yat Yapımcılığı Müzesi ile İçmeler Bölgesindeki Tersanelere teknik gezi düzenledi.

YAT TASARIMI ÖĞRENCİLERİ KÖLN VE DÜSSELDORF FUARLARINI GEZDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yat Tasarımı Yüksek Lisans öğrencileri, Almanya’da gerçekleştirilen Mobilya ve Tekne fuarlarına düzenlenen teknik geziye katıldı.

YAT TASARIMLARI FUARDA SERGİLENDİ

Türkiye’de ilk kez İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Yat Tasarımı Yüksek Lisans programı öğrencilerinin projeleri,   İZFAŞ Boatshow Tekne-Yat ve Denizcilik Fuarı’nda sergilendi.