Hakkımızda

Tasarım disiplinlerini bir çatı altında toplayıp birbirleriyle etkileşmelerinden daha yaratıcı çalışmaların ortaya çıkacağı görüşüyle hazırlanan Tasarım Çalışmaları Yüksek Lisans Programı, tasarım disiplinlerini buluşturan ortak bir platformdur.

Türkiye`de ilk kez gerçekleştirilen Tasarım Çalışmaları Yüksek Lisans Programı altında, mimarlar, içmimarlar, grafik tasarımcıları, endüstriyel tasarımcılar, moda tasarımcıları ve diğer ilgili disiplinlerden gelen adaylar, kendi seçtikleri konularda araştırma yapıp kapsamlı bir tez yazma olanağı bulacaklardır. Bu program ile uygulamaya yönelik çalışmalar yürütmek isteyenler için, kuramsal bir çerçeve kapsamında proje yaparak uzmanlık ve deneyim kazanmak mümkün olacaktır. Dolayısıyla programdan mezun olanlar hem piyasaya hem de akademik kariyere yönelme olanağı bulacaklardır.

Tasarım Çalışmaları Yüksek Lisans Programı, farklı tasarım disiplinlerinin ve bu programı başarıyla bitiren mezunların, hem kuramsal hem pratik yönlerinin uluslararası düzeyde güçlü ve yaratıcı boyutlarla donanacağı inancıyla kurulmuştur. Öğrencilerin bütüncül bir yaklaşımla tasarımı ele almalarının değişik konu, görüş, boyut, ölçek ve malzemeyle yakından tanışmaları, geniş bir alanda profesyonel çalışmalarda bulunabilmelerini sağlayacaktır.

İlk kez 2006-2007 akademik yılında öğrenci kabul eden programa kayıtlı mimarlık, içmimarlık, endüstriyel tasarım, moda, işletme ve makine mühendisliği alanlarında lisans eğitimini tamamlamış adayların çalışma konuları prototip araç üretiminden kent kimliğine, ileri teknoloji tekstil ürünlerinden kültürel temsile, gün ışığının mimarlıkta kullanımından modada toplumsal cinsiyete yayılan bir açılım göstermektedir.

Tasarım Çalışmaları öğrencilerinin ERASMUS Programı kapsamında, öğretim faaliyetlerinin bir kısmını yurt dışında geçirme imkanları mevcuttur. Tasarımın farklı alanlarında lisansüstü değişim anlaşmamız olan üniversiteler aşağıda gösterilmektedir:

UNIVERSITE DE LIEGE BELÇİKA
ECOLE NATIONALE SUPÉRIEURE DES ARTS DÉCORATIFS (ENSAD) FRANSA