TÜM HABERLER

ENERJİNİN KALBİ ÇALIŞTAYDA ATTI

Enerji politikaları İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) tartışıldı. İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen “6. Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı”’nda Türkiye’nin 2016 yılında 130 milyon ton petrol eş değerinde enerji tükettiği, bunun yüzde 86’sını fosil yakıtların oluşturduğu belirtildi. Çalıştayda, Türkiye’nin sürdürülebilir ve öngörülebilir enerji piyasa yapısına kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

AVRUPA’NIN ENERJİSİ YÖN BULACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Avrupa Birliği’nin enerji politikasına yön verecek. Avrupa Birliği’nin AR-GE ve inovasyon projelerini desteklediği Horizon 2020 programında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı, Norveç, Avusturya, İspanya, Almanya, Finlandiya, Bulgaristan’la birlikte Avrupa Enerji Birliği’nin kuruluş sürecine destek olacak.

TÜRKLER ve ÇİNLİLERİN ODAĞI ‘ENERJİ’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen V. Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı’na konuk olan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Türk-Çin ilişkilerinde odak noktasının enerji olduğunu söyledi. Hongyang, Çin’in petrolde dışa bağımlılığının 2015 yılında yüzde 60,6’ya ulaştığını, bu nedenle yeni bir enerji güvenliği anlayışı oluşturacaklarını, yenilenebilir enerjiye yöneldiklerini aktardı.

Rüzgar ve Güneş Enerjisinin Enerji Güvenliğindeki Rolü Çerçevesinde Türkiye İçin Zorluklar ve Fırsatlar Tartışıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı ev sahipliğinde, 2012 yılından beri gerçekleştirilen “Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı” serisinin dördüncüsü, 13 Mayıs 2015 tarihinde 09:30-18:00 saatleri arasında İEÜ Balçova Kampüsü’nde organize edildi. Bu yıl “Rüzgar ve Güneş Enerjisinin Türkiye Enerji Güvenliğindeki Rolü” ana teması çerçevesinde GÜNDER ve TÜREB’in destekleriyle gerçekleşen organizasyonu, gün boyunca yaklaşık 300 katılımcı takip etti.

Almanya'nın Essen Kenti'nde Düzenlenen Konferansta Türkiye Sanayi Kuruluşları Enerji Güvenliği Algısı Anlatıldı

Bu yıl Mart ayının ilk haftası içerisinde Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen konferansa katılım gösteren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, yedi kişilik bir araştırma ekibi tarafından yürütülen bailimsel araştırma projesinin sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Güneş Enerjisindeki Mevcut Durum Ulusal ve Küresel Ölçekte Değerlendirildi

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniveristesi'nin de iştirakçisi olduğu “Okulumda Güneş Açtı” projesi kapsamında, İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, güneş enerjisindeki mevcut durumun ulusal ve küresel ölçekte değerlendirildiği bir konferans verdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Avrupa Enerji Araştırma Birliği Üyesi Oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı, TÜBİTAK işbirliğinde Avrupa Enerji Araştırma Birliği (EERA) üyeliğine kabul edildi. Böylece daha önce Türkiye'nin sadece ODTÜ tarafından temsil edildiği birlikte artık İEÜ de araştırma kuruluşları ile sanayi arasında işbirlikleri oluşturulması için çalışmalar yürütecek.

Birleşmiş Milletler İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni Örnek Gösterdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürüelbilir Enerji Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen "Herkes İçin Sürdürülebilir enerji (SE4A)" Türkiye Lansmanı, BM New York Merkez Ofisi'nce örnek seçildi. Lansmandan, "Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (BMKİS) Yerel Ağ Raporu 2013"de bahsedildi. Raporda, 'Türkiye Yerel Ağı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi de "Sürdürülebilir Enerji" ve "Çevre Yönetimi" konularında hükümete kamu politikası önerilerinde bulunmuştur.' denildi. Global Compact Network Türkiye işbirliği ile yapılan lansmandan basedilen rapor, dünya çapında 12 binden fazla üye kurum ve kuruluş ile doğrudan paylaşıldı.

Dünya Çevre Günü Bilinçlendirme Konferansı'nda Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu Konuşma Yaptı

5 Haziran Dünya Çevre gününde İTO Vakfı Süleyan Taştekin Endüstri ve Meslek Lisesi işbirliğinde konferans veren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Mehmet Efe Biresselioğlu, Karabağlar Belediyesi'nin çevre dostu Yeşil Bina'sında "Okulumda Güneş Açtı" Projesi kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarının, Türkiye’de kullanımı ve yaygınlaştırılması konularında katılımcıları bilgilendirmeyi amaçlayan bir sunum gerçekleştirdi.