TÜM HABERLER

Rüzgar ve Güneş Enerjisinin Enerji Güvenliğindeki Rolü Çerçevesinde Türkiye İçin Zorluklar ve Fırsatlar Tartışıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı ev sahipliğinde, 2012 yılından beri gerçekleştirilen “Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı” serisinin dördüncüsü, 13 Mayıs 2015 tarihinde 09:30-18:00 saatleri arasında İEÜ Balçova Kampüsü’nde organize edildi. Bu yıl “Rüzgar ve Güneş Enerjisinin Türkiye Enerji Güvenliğindeki Rolü” ana teması çerçevesinde GÜNDER ve TÜREB’in destekleriyle gerçekleşen organizasyonu, gün boyunca yaklaşık 300 katılımcı takip etti.

Almanya'nın Essen Kenti'nde Düzenlenen Konferansta Türkiye Sanayi Kuruluşları Enerji Güvenliği Algısı Anlatıldı

Bu yıl Mart ayının ilk haftası içerisinde Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen konferansa katılım gösteren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, yedi kişilik bir araştırma ekibi tarafından yürütülen bailimsel araştırma projesinin sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Güneş Enerjisindeki Mevcut Durum Ulusal ve Küresel Ölçekte Değerlendirildi

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniveristesi'nin de iştirakçisi olduğu “Okulumda Güneş Açtı” projesi kapsamında, İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, güneş enerjisindeki mevcut durumun ulusal ve küresel ölçekte değerlendirildiği bir konferans verdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Avrupa Enerji Araştırma Birliği Üyesi Oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı, TÜBİTAK işbirliğinde Avrupa Enerji Araştırma Birliği (EERA) üyeliğine kabul edildi. Böylece daha önce Türkiye'nin sadece ODTÜ tarafından temsil edildiği birlikte artık İEÜ de araştırma kuruluşları ile sanayi arasında işbirlikleri oluşturulması için çalışmalar yürütecek.

Birleşmiş Milletler İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni Örnek Gösterdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürüelbilir Enerji Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen "Herkes İçin Sürdürülebilir enerji (SE4A)" Türkiye Lansmanı, BM New York Merkez Ofisi'nce örnek seçildi. Lansmandan, "Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (BMKİS) Yerel Ağ Raporu 2013"de bahsedildi. Raporda, 'Türkiye Yerel Ağı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi de "Sürdürülebilir Enerji" ve "Çevre Yönetimi" konularında hükümete kamu politikası önerilerinde bulunmuştur.' denildi. Global Compact Network Türkiye işbirliği ile yapılan lansmandan basedilen rapor, dünya çapında 12 binden fazla üye kurum ve kuruluş ile doğrudan paylaşıldı.

Dünya Çevre Günü Bilinçlendirme Konferansı'nda Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu Konuşma Yaptı

5 Haziran Dünya Çevre gününde İTO Vakfı Süleyan Taştekin Endüstri ve Meslek Lisesi işbirliğinde konferans veren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Mehmet Efe Biresselioğlu, Karabağlar Belediyesi'nin çevre dostu Yeşil Bina'sında "Okulumda Güneş Açtı" Projesi kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarının, Türkiye’de kullanımı ve yaygınlaştırılması konularında katılımcıları bilgilendirmeyi amaçlayan bir sunum gerçekleştirdi.

İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Abu Dhabi'de Gerçekleşen Doğal Gaz Zirvesi'nin Konuğu Oldu

25-26 Şubat 2014 tarihlerinde Academy&Finance ile Kazenergy Eurasian Forum işbirliğinde “Eurasia gas: new game changers” isimli konferans düzenlendi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), PriceWaterhouseCoopers (PWC), Dentons, Platts gibi uluslararası kuruluşların sponsorluğu ve medya partnerliğinde gerçekleşen konferans kapsamında, davetli konuşmacı olan Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni temsil etti.

EIF 2013'DE İEÜ'YÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Temsil Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteği ile Global Enerji Derneği tarafından 24-25 Ekim 2013 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen EIF/Uluslararası Enerji Kongresi'nin altıncısı kapsamında, Sürdürüelbilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu davetli konuşmacı olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi adına kongreye katılım gösterdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Türkiye Sanayi Kuruluşlarının Enerji Güvenliği Algısı Araştırması

Türkiye sanayi kuruluşlarının enerji güvenliği algısını belirlemek üzere, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde çalışan akademisyenler ve doktora öğrencileri tarafından 7 kişilik bir proje grubu oluşturulduktan sonra, “Türkiye Sanayi Kuruluşlarının Enerji Güvenliği Algısı: Sanayi Strateji Belgesi ve Enerji Politikalarına Uyum Araştırması” başlıklı Bilimsel Araştırma Projesi (BAP), İzmir Ekonomi Üniversitesi Araştırma Projeleri Direktörlüğü tarafından fonlanmak üzere hayata geçirildi.